Το YouTube λανσάρει το δικό του κοινωνικό δίκτυο!

Το YouTube δεν είναι τηλεόραση. Είναι ακόμα καλύτερο. Τα καλύτερα κανάλια στο YouTube είναι μια συνομιλία μεταξύ των δημιουργών με το κοινό τους. O δεσμός με τους τηλεθεατές σας είναι πολύ στενός.

Έτσι ορισμένα κανάλια έχουν μια νέα καρτέλα που ονομάζεται «Κοινότητα.»
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του YouTube, «η νέα καρτέλα Κοινότητα που θα ενσωματωθεί στα κανάλια, θα προσφέρει μια νέα και απλή δίοδο επικοινωνίας με τους ακόλουθους, με τρόπους έκφρασης πέραν του video. Θα μπορείτε να στείλετε γραπτά μηνύματα, live videos, εικόνες, GIFs κ.ά., έτσι ώστε η επικοινωνία να γίνει σημαντικά πιο γρήγορη και σε πραγματικό χρόνο». Οι συνδρομητές μάλιστα μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που ένας δημιουργός προσθέτει κάποια δημοσίευση στην Κοινότητα.

YouTube-Community-YouTubes-NEW-Social-Network_citrine

Η καρτέλα Κοινότητα δοκιμάζεται αυτό το διάστημα σε δημοφιλή κανάλια του YouTube και σταδιακά θα γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Παρόλο που τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης που εισάγει η πλατφόρμα του Youtube θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολύ βασικά συγκρινόμενα ειδικά με αυτά που περιλαμβάνουν οι πλατφόρμες των άλλων μεγάλων παικτών της κοινωνικής δικτύωσης – δίνουν στο YouTube ένα χαρακτηριστικό που του έλειπε και η αποδοχή του κοινού αναμένεται θερμή.

Φυσικά το νέο χαρακτηριστικό έχει άρωμα κοινωνικού δικτύου και ίσως αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της Google, που δεν έχει μείνει ευχαριστημένη με την απόδοση του Google+.